صفحه شخصی مائده علیشاهی   
 
نام و نام خانوادگی: مائده علیشاهی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراح معماری
شماره نظام مهندسی:  20-1-2-29875
تاریخ عضویت:  1389/01/26
 روزنوشت ها    
 

 بازسازی محوطه تاریخی توسط زاها حدید بخش معماری

16


این پروژه همه گیر و چندبعدی مطابق با توپوگرافی سایت کارخانه نساجی BEKO تنظیم و طراحی شده است که بیانگر شیوه خاص و متمایز زاها حدید در طراحی پارامتریک می باشد. با تاکید بر نوسازی شهری، این پروژه منطقه suo fujimoto را به اسکله مجاور متصل نموده و محورهای فرهنگی بلگراد را احیا خواهند نمود. هدف این طرح جامع انتقال و اتصال سایت کارخانه که اکنون دسترسی به شهر ندارد، به هسته فرهنگی پیش بینی شده برای بلگراد، می باشد.

با اختصاص کل فضای زیرزمین به فضای شهری، مجموعه 94 هزار متر مربع شامل فضاهای مسکونی و تجاری، به همراه یک سالن کنفرانس بزرگ و یک هتل 5 ستاره لوکس خواهد بود. فضاهای عمومی، خصوصی، داخلی و خارجی توسط «خطوط مواج» به یکدیگر متصل شده اند، به نحوی که به نظر می رسد این فضاها در ارتباط باهم می باشند.

محوطه تاریخی که در حراج عمومی در سال 2007 توسط موسسه یونانی Lamda به ارزش 55l8 میلیون یورو خریداری شد، چشم انداز بسیار زیبایی به رودخانه بلگراد و دامنه های کوه که قلعه kalemegden در آن واقع است، دارد. این سایت در فاصله 500 متری از مرکز شهر واقع شده است و در راس محورهای فرهنگی که بعضی از آثار تاریخی مهم و برجسته ی بلگراد را بهم مرتبط می کند، قرار دارد.

انتظار می رود که عملیات ساخت به زودی آغاز گردد و بودجه ای که برای این پروژه در نظر گرفته شده است، چیزی حدود 200 میلیون یورو می باشد.

زاها حدید معتقد است: " از اینکه پروژه طراحی برای کمپانی Beko به ما واگذار شده است بسیار خرسندیم. پروژه بر اصول بازسازی شهری محوطه های با اهمیت و آثار فرهنگی باارزش، تاکید بسیار دارد.

طرح جامع به دنبال تاریخچه غنی و قوی مناطق بوده و ایده ها و روشهای نوینی را که بیانگر برنامه های پیش بینی شده برای محوطه هستند، به کار می برد و ترکیب ساختمان ها با ظرافت و انسجام که مجموعه الگوهای زیستی قرن 21 را مخاطب قرار می دهد، تعریف می کند. طراحی برای پروژه beko در محوطه محور فرهنگی بلگراد تعریف شده است و فضاهای عمومی اصلی را بهم مرتبط می کند. دخالت در این مکان عمومی بسیار سخت و دشوار می باشد، چراکه با بافت شهری درآمیخته اند. این فضاها قلب تپنده زندگی شهری بوده و بافت شهری و شهر را یکپارچه می کنند












چهارشنبه 18 بهمن 1391 ساعت 09:52  
 نظرات    
 
مهسا معتمد 17:18 چهارشنبه 18 بهمن 1391
0
 مهسا معتمد
مرسی مائده جان
امیرحسین تبریزی ورزقانی 21:30 چهارشنبه 18 بهمن 1391
0
 امیرحسین تبریزی ورزقانی
ممنون خانم مهندس واقعا زیبا بازسازی کردند.
م خلیلی 21:59 چهارشنبه 18 بهمن 1391
0
 م خلیلی
خانم حدید که نوسازی کرده اند بافت را. فکر می کنم بازسازی کمی متفاوت باشد
مهسا معتمد 23:45 چهارشنبه 18 بهمن 1391
1
 مهسا معتمد
همان طور که می دانیم شهر یک موجود زنده است و انسانها با فرهنگ، اقتصاد، بهداشت، آموزش، باورهای مذهبی و تعلقات خاطر خود در شهر زندگی می کنند. لطفا به این کلمه دقت کنید حس تعلق خاطر ،
با این موجود زنده خیلی باید ظریف برخورد کرد.
در شهر هایی که دارای بافت وتاریخ کهن می باشند آیا ما نباید بافت قدیم را به نوعی حفظ کنیم و شهر سازی مدرن خود را در حاشیه انجام دهیم؟
مهسا معتمد 23:49 چهارشنبه 18 بهمن 1391
1
 مهسا معتمد
منظور از حفظ بافت قدیم
مرمت ،احیا و نوسازی آن می باشد

به طوری که فضا های جدید به نوعی با فضا های کهن همخوانی داشته باشد.
امیر یاشار فیلا 14:59 پنجشنبه 19 بهمن 1391
1
 امیر یاشار فیلا

دوستان صاحب‌نظرترند، اما حس کلی من هم پس از دیدنِ تصویرها این است که مفاد منشورهای ونیز و فلورانس در زمینه‌ی حفاظت و مرمت یادمان‌ها و محوطه‌ها، در این مداخله‌ای که خانم حدید در این بافت طراحی کرده است، چندان رعایت نشده است.


متن کامل منشور ونیز :

http://www.iranicomos.org/?page_id=28


متن کامل منشور فلورانس :

http://www.iranicomos.org/?page_id=30
مهدی تارک 21:53 آدینه 20 بهمن 1391
0
 مهدی تارک
ممنون خانم مهندس جالب بود.
م افتخاری 15:33 شنبه 21 بهمن 1391
0
 م افتخاری
سپاس
فواد فضیله 13:43 سه شنبه 24 بهمن 1391
0
 فواد فضیله
طرح جالب است. ممنون خانم علیشاهی بابت گزینش و ارسال این مطلب.