صفحه شخصی مائده علیشاهی   
 
نام و نام خانوادگی: مائده علیشاهی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراح معماری
شماره نظام مهندسی:  20-1-2-29875
تاریخ عضویت:  1389/01/26
 روزنوشت ها    
 

 الگوی دانشکده های واحد علوم و تحقیقات (اقلیم گرم و مرطوب) بخش معماری

16

رتبه اول مسابقه طراحی معماری الگوی دانشکده های واحد علوم و تحقیقات (اقلیم گرم و مرطوب)
سال طراحی:1390
مکان:اقلیم گرم و مرطوب
کارفرما:معونت عمران و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مساحت:10000
نوع کاربری:آموزشی
مرحله اجرا:طراحی
همکاران طرح:اشکان قشقایی,پویا رنجبر,سمانه متقی پیشه,روح الله قادری
ایده های طراحی : معماری بومی هر اقلیم در طول تاریخ به نوعی سازگاری پایدار با شرایط تحمیل شده اقلیمی رسیده است. پشتوانه این سازگاری پایدار، هسته اولیه آن معماری است که در جای جای فضاهای مختلف معماری، تکرار شده و بسط و گسترش داده شده است. ایده کلی طرح پیشنهادی، رسیدن به هسته ای معمارانه – سازه ای بود که با رویکردی نوین ، بیشترین پاسخگویی به شرایط اقلیمی، عملکردی و سازه ای را داشته باشد. با رسیدن به هسته اولیه، کلیت طرح بر اساس چیدمان ترکیبی آن بوجود آمده است. این روند درشکل دهی به نمای بیرونی و شاخص کردن سازه و مکعبهای کلی نیز مشهود است. .ابعاد این هسته اولیه 3.5*6*4 متر می باشد. - مدولار بودن سیستم سازه بتنی پیشنهادی و امکان بسط وتعمیم این سیستم به تمام ساختار طرح و حتی به دیگر اقلیم های مطرح شده. - سرعت بالای ساخت سازه و جداره ها - تهویه طبیعی شب و روز کل فضای بنا با توجه به سیستم دقیق بادگیر و بادخان و در نتیجه به حداقل رساندن نیاز به تهویه مطبوع مکانیکی
از دوستان عزیزم خواهشمندم به صورت تخصصی نظر دهند تا نکات مثبت و منفی طرح را بررسی کنیم...
با تشکر




















یکشنبه 27 فروردین 1391 ساعت 11:09  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 19:06 یکشنبه 27 فروردین 1391
2
 امیر یاشار فیلا

پیداست که همچون همیشه با دقت و وسواس و باریک‌بینی این روزنوشت را برگزیده و فرستاده‌اید.
سپاسگزارم.
مائده علیشاهی 21:16 یکشنبه 27 فروردین 1391
0
 مائده علیشاهی
جناب فیلا نظر لطف شماست...
ممنونم از نظردهی جنابعالی در باب این روزنوشت.
موفق باشید.
مهدی حمزه زاده آذر 00:00 دوشنبه 28 فروردین 1391
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون خانوم علیشاهی.
مائده علیشاهی 10:44 دوشنبه 28 فروردین 1391
0
 مائده علیشاهی
دیگر توضیحات مربوط به این طرح:
این طرح توسط گروه معماری کانسپت انجام گرفته است و توضیحات این گروه درباره این طرح:
داوران مسابقه: دکتر ایرج اعتصام، دکتر داراب دیبا، دکتر علی اکبر صارمی، دکتر حمید ماجدی، دکتر هاشم هاشم نژاد، دکتر آزاده شاهچراغی، دکتر علیرضا بندر آباد
برای آشنایی بیشتر با این پروژه به لینک http://www.concepttt.com/p_competition.html مراجعه قرمایید.
آدرس وبسایت گروه معماری کانسپت www.concepttt.com
در توضیح برنامه پروژه تنها اقلیم مشخص شده بود و با توجه به اینکه این پروژه قرار است به صورت الگو یی(تیپ) برای دانشکده های علوم تحقیقات در مراکز استان ها به کار گرفته شود، سایت پلان و موقعیت بنا به صورت دقیق تعیین نشده بود.
برای هدایت باد مطلوب به درون حیاط دانشکده چهار حفره در طبقه همکف در نظر گرفته شده که با توجه به محدودیت های عملکردی و برنامه ریزی فیزیکی طرح، امکان ایجاد حفره های بیشتر وجود نداشت. در طراحی محوطه دانشکده فضاهای نشیمن در مقابل حفره های جریان هوا قرار داده شده است.
تا حد امکان سعی شده است عملکرد اصلی بادگیرها که ایجاد تهویه طبیعی است در طراحی مورد توجه قرار گیرد و همانطور که در برشهای دو بعدی و سه بعدی باگیرها پیداست، به ورود هوای تازه و خروج هوای گرم توجه شده است.
این ساختمان تنها برای اقلیم گرم و مرطوب طراحی شده است. تهویه طبیعی با توجه به جهت وزش باد در نظر گرفته شده و این تهویه از طریق بادخان و بادگیر و بازشوها صورت می گیرد و تردیدی نیست که در روزهایی در سال نیازمند به سیستم های تهویه مکانیکی نیز خواهد بود که تلاش شده است با توجه به سیستم های هوشمند در نظر گرفته شده بهترین هماهنگی میان این دو سیستم ایجاد شود. باز شوها در این اقلیم می بایست بلند طراحی شوند تا بتوانند در جریان تهویه ی هوا نقش مناسب تری را ایفا کنند. برای جلو گیری از ورود تابش در جبهه ی جنوبی بنا از تابشگیرهای متحرک استفاده شده و در جبهه ی شمالی نیز با توجه به روزهایی اندکی که تابش در ساعات اول و انتهای روز از سمت شمال شرق و شمال غرب وجود دارد، پنجره در قسمت درونی بازشو طراحی شده است. لازم به ذکر است که در طبقات پنجره تمام قد وجود ندارد و تنها پنجره های طبقه دوم از بیرون این گونه به نظر می رسند که آن ها نیز دارای دو پوسته می باشند.
جلال بهرامی 13:17 دوشنبه 28 فروردین 1391
1
 جلال بهرامی
بسیار بسیار ممنون خانم مهندس علیشاهی
نسترن طاهری پور 18:16 دوشنبه 28 فروردین 1391
0
 نسترن طاهری پور
اشاره به نکات طراحی در این اقلیم به وضوح قابل رویت بود. اما از آنجایی که در این اقلیم معمولاً از گودال باغچه استفاده میشده (همانطور که در طرح هست) وجود حرکت آب در این اختلاف طرح الزامی بوده، به دلیل تهویه مطلوب تر هوا و کنترل گرما در فصول گرم سال. اگر از حرکت پلکانی آب از کف گذرگاه تا کف حیاط مرکزی و تجمع این آب در حوضچه هایی در جای جای این فضا بهره میگرفتند بی شک طرحی با کمترین عیب و نقص بود.
مائده علیشاهی 09:55 سه شنبه 29 فروردین 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنونم از نظرت نسترن جان....من هم با شما کاملا موافقم,چرا که معتقدم علاوه بر توضیحات شما کلا وجود آب و بازی با آن بخصوص در این اقلیم به روح فزا می افزاید...
محمد حکمت آرا 11:20 دوشنبه 9 مرداد 1391
0
 محمد حکمت آرا
قابل توجه خانم ها طاهری پور و علیشاهی اقلیم پروژه گرم و مرطوب بوده و استفاده از گودال باغچه و آب در فضای باز در این اقلیم به بیشتر شدن رطوبت نسبی می انجامد. تهویه طبیعی مهمترین استراتژی غیر فعال در این اقلیم است.